Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2010

Σύλληψη δύο νέων προσώπων για το φόνο του Αντη


Συνελήφθησαν δύο νέα πρόσωπα, ένας 37χρονος άνδρας και μια 42χρονη γυναίκα από τη Λευκωσία, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σε σχέση με το φόνο εκ προμελέτης του Διευθύνοντος Συμβούλου του Συγκροτήματος «ΔΙΑΣ» Αντη Χατζηκωστή.

Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός, οι συλληφθέντες αναμένεται εντός της ημέρας να οδηγηθούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για να ζητηθεί η έκδοση διατάγματος κράτησής τους.
Ο κ. Κατσουνωτός απηύθυνε έκκληση προς όλους ανεξαιρέτως, «να μην στηθούν λαϊκά δικαστήρια, ούτε σε τηλεοπτικά παράθυρα, ούτε σε ραδιοφωνικά στούντιο διότι το τεκμήριο της αθωότητας εξακολουθεί να καλύπτει όλους, μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου».
«Θα πρέπει να είμαστε όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ούτως ώστε, αν και εφόσον η υπόθεση οδηγηθεί ενώπιον Δικαστηρίου, να μην είναι ευάλωτη από παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας από οποιονδήποτε», τόνισε ο κ. Κατσουνωτός, σημειώνοντας παράλληλα πως υπάρχουν παραδείγματα από το παρελθόν όπου άνθρωποι αθωώθηκαν ακριβώς γιατί παραβιάστηκε το τεκμήριο της αθωότητας από ΜΜΕ.
Σε σχέση με τη μαρτυρία και τον τρόπο με τον οποίο εμπλέκονται οι δύο συλληφθέντες είναι θέμα, όπως είπε ο κ. Κατσουνωτός, το οποίο θα κατατεθεί ενώπιον του Δικαστηρίου.
Η 42χρονη συνελήφθη στις 8 χθες βράδυ, και σχεδόν μια ώρα αργότερα, στις εννέα παρά πέντε συνελήφθη και ο 37χρονος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου