Κυριακή, 3 Ιανουαρίου 2010

Πρόσωπο της Χρονιάς ο Γιώργος

Πολιτικοί και εκπρόσωποι της τέχνης βρέθηκαν στις πρώτες θέσεις της ψηφοφορίας για την επιλογή του Προσώπου της Χρονιάς του 2009. Στην πρώτη θέση βρέθηκε ο Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος οδήγησε το ΠΑΣΟΚ σε δύο εκλογικές νίκες, τόσο στις ευρωεκλογές όσο και στις εθνικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, όπου και εξασφάλισε αυτοδυναμία με δέκα μονάδες διαφορά έναντι της Νέας Δημοκρατίας. Συγκέντρωσε 1.193 ψήφους, που αντιστοιχούν στο 12,33% αυτών που ψήφισαν.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Λευτέρης Παπαδόπουλος. Η συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο προς τιμήν του και η συνολική 50ετής προσφορά και παρουσία του στο ελληνικό τραγούδι τον ανέδειξαν ως τον δημοφιλέστερο από τους εκπροσώπους του καλλιτεχνικού χώρου. Συνολικά συγκέντρωσε 1.026 ψήφους, οι οποίες αντιστοιχούν στο 10,61% των ψηφισάντων.
Στην τρίτη θέση βρέθηκε ακόμα ένας εκπρόσωπος της τέχνης, ο σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης. Η ταινία του «Ψυχή βαθιά» με θέμα τον Εμφύλιο συγκίνησε τους θεατές. Συγκέντρωσε 979 ψήφους, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 10,12% του συνόλου.

Η συνδικαλίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα κατέκτησε την τέταρτη θέση στην ψηφοφορία. Η επίθεση που δέχθηκε με βιτριόλι για τη δράση της σόκαρε το πανελλήνιο. Η ίδια δηλώνει πάντως ότι «δεν έχει μίσος» έναντι αυτών που της επιτέθηκαν. Συγκέντρωσε 792 ψήφους ή το 8,19% του συνόλου.
πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου