Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2010

Προσέχετε τι στοιχεία μοιράζεστε στο Facebook


Πρώην υπάλληλος σε συνέντευξη είπε, ότι υπήρχε κάποιος κύριος κωδικός ο οποίος έδινε πρόσβαση σε οποιονδήποτε λογαριασμό του Facebook και ότι γνώριζε ήδη 2 περιπτώσεις στις οποίες έγινε κατάχρηση του κωδικού, η οποία οδήγησε στην απόλυση των υπαλλήλων. Γράφει ωστόσο ότι ακόμη και η χρήση του κωδικού στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι απαραίτητη καθώς όλα τα στοιχεία βρίσκονται σε μια βάση η οποία είναι προσβάσιμη από το τεχνικό προσωπικό πολύ εύκολα.

Στην συνέχεια αποκαλύπτει ότι ο κωδικός δεν λειτουργεί πλέον αλλά υπάρχει ένα ειδικό λογισμικό το οποίο επιτρέπει στους υπαλλήλους την πρόσβαση σε όποιον λογαριασμό θελήσουν αρκεί να δηλώσουν τον λόγο έτσι ώστε σε περίπτωση κατάχρησης να υπάρξουν κυρώσεις.
Επίσης έγινε λόγος για το πως η εταιρία κρατάει στοιχεία για οτιδήποτε κάνουμε στην ιστοσελίδα της. Πόσες φορές κάνουμε κλικ ένα προφίλ, πόσες φορές είδαμε μια εικόνα, σε ποιους μιλάμε περισσότερο, τις προτιμήσεις μας προϊόντα ακόμη και τι λέμε στο chat. Στο τέλος τόνισε ότι όλα αυτά μένουν στα αρχεία της εταιρίας, ακόμη και αν σβήσετε τον λογαριασμό σας.
Φυσικά θα μπορούσε όλη αυτή η συνέντευξη να είναι απλά ένα αστείο, αλλά όλα αυτά είναι πολύ πιθανά… προσέχετε λοιπόν τι στοιχεία μοιράζεστε στο Facebook.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου