Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2010

"Δεν θα "κοπεί" ο 14ος μισθός"

Δεν θα θιγούν ώριμα ασφαλιστικά δικαιώματα επανέλαβε σήμερα ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος κάνοντας έκκληση προς τους ασφαλισμένους να μην καταφεύγουν σε πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και χαρακτηρίζοντας όποια φαινόμενα μαζικής φυγής ως προϊόν προπαγάνδας και εκβιασμών.

Ως προς το θέμα του ΟΑΕΕ (Ταμείο Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών) ο κ. Λοβέρδος υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει θέμα καταβολής των συντάξεων και του δώρου του Πάσχα και ότι αντίθετα μέσω της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του ταμείου θα διασφαλιστεί και η απάντηση δε οποιοδήποτε πρόβλημα πιθανόν υπάρξει αργότερα μέσα στο καλοκαίρι. Ως προς το χρονοδιάγραμμα της μεταρρύθμισης του Ασφαλιστικού ο κ. Λοβέρδος επανέλαβε ότι μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα έχει ολοκληρωθεί το πόρισμα της επιτροπής διαλόγου ενώ κατά τα μέσα Μαρτίου αναμένεται το σχετικό Νομοσχέδιο.
Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο περικοπής του 14ου μισθού απάντησε ότι τέτοιο μέτρο δεν είναι μέσα στη σκέψη της κυβέρνησης. Ο κ. Λοβέρδος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα κινηθεί με προσήλωση στο πρόγραμμα σταθερότητας αν και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο πρόσθετων μέτρων μόνο όμως αν αποδειχθεί ότι αυτά που έχουν ήδη ανακοινωθεί δεν αποδίδουν. Από τους ελέγχους που πραγματοποιούν αυτή τη στιγμή οι υπηρεσίες του ΙΚΑ προκύπτει μια αύξηση των εσόδων του ιδρύματος της τάξης του 3,5% αλλά επίσης ότι μεγάλο ποσοστό (κοντά στο 20%) παραμένει στην ανασφάλιστη εργασία.
πηγή: agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου