Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2010

Θεριακλήδες: πολύ σύντομα απαγόρευση του καπνίσματος


Οι θεριακλήδες ας καπνίσουν ελεύθερα όσο ακόμη μπορούν, γιατί -όπως δήλωσε η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου- η πρόταση του υπουργείου για την απαγόρευση του καπνίσματος πρόκειται να κατατεθεί πολύ σύντομα, ενδεχομένως και την επόμενη εβδομάδα, στη Βουλή.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Τσιάρα - ο οποίος καταλόγισε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου μη υποστήριξη του μέτρου και πισωγύρισμα - η κυρία Ξενογιαννακοπούλου επισήμανε ότι ολοκληρώνεται το έργο της αποτύπωσης και της αξιολόγησης του μέτρου στο επτάμηνο που παρήλθε και πολύ σύντομα θα έρθει η πρόταση.
Στόχος - όπως τόνισε η υπουργός - είναι να υπάρχει αυστηρό πλαίσιο, αλλά ταυτόχρονα εφαρμόσιμο και αποτελεσματικό, με καθαρούς κανόνες και ελεγκτικούς μηχανισμούς. Προς την κατεύθυνση αυτή, η κυρία Ξενογιαννακοπούλου τόνισε ότι θα χρειαστεί η συνεργασία και της δημοτικής αστυνομίας και των αστυνομικών και των λιμενικών αρχών προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος.
«Γιατί» - όπως είπε - το χειρότερο είναι να βάζουμε στόχους να μην είναι μετά δυνατός ο έλεγχος και η εποπτεία». Η πρόταση του υπουργείου θα επεκτείνεται και στον τομέα της ενημέρωσης, της προαγωγής και της πρόληψης για το κάπνισμα, αλλά «πάνω από όλα με εφαρμόσιμες διατάξεις και το κατάλληλο ελεγκτικό πλαίσιο».

1 σχόλιο:

  1. Αν και καπνιστές όχι φανατικοί βέβαια, συμφωνούμε απόλυτα με το μέτρο.
    Καιρός να μπορούμε να πηγαίνουμε σε ένα κλειστό χώρο χωρίς να αισθανόμαστε μετά τη μπόχα που έχει ποτίσει ως το εσώρουχο.
    Την καλημέρα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή