Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2010

Τάξη με το «Τaxis» από το υπουργείο Οικονομικών


Μετά την «επανίδρυση» του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, σειρά έχει το σύστημα Τaxis όπου στους ηλεκτρονικούς του υπολογιστές είναι καταγεγραμμένα τα εισοδήματα, τα ακίνητα, τα αυτοκίνητα, οι δαπάνες αλλά και οι οφειλές όλων των πολιτών (μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες, εισοδηματίες) και επιχειρήσεων. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου σε πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον γενικό γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων κ. Διομ. Σπινέλλη έδωσε εντολή να ενεργοποιηθεί το σύστημα Τaxis και να πραγματοποιηθούν εφέτος 16 διαφορετικές διασταυρώσεις σε φορολογικές δηλώσεις πολιτών και επιχειρήσεων. Τα αποτελέσματα των διασταυρώσεων θα κοινοποιούνται στις κατά τόπους εφορίες και στη συνέχεια θα καλούνται οι φορολογούμενοι που έχουν εντοπιστεί από το Τaxis να δώσουν εξηγήσεις.
Ηδη έχει συνεδριάσει δύο φορές η Ειδική Επιτελική Ομάδα Εργασίας που έχει συσταθεί στο υπουργείο Οικονομικών, για τη μελέτη και δημιουργία σχεδίου εφαρμογής ηλεκτρονικών διασταυρώσεων. Στην τελευταία συνάντηση, μεταξύ άλλων πραγματοποιήθηκε η αξιολόγηση και έγκριση υλοποίησης 16 διασταυρώσεων και ελέγχων που είχαν προταθεί κατά την προηγούμενη συνεδρίαση. Μάλιστα, επτά από τις διασταυρώσεις αυτές πρόκειται να υλοποιηθούν για πρώτη φορά, όπως, για παράδειγμα, ο έλεγχος φορολογουμένων που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 1.000 ευρώ και κατέχουνακίνητα και ελεύθεροι επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που πραγματοποιούν πωλήσεις μέσω πιστωτικών καρτών και εμφανίζουν σημαντικές αποκλίσεις στον τζίρο που δηλώνουν στην εκκαθαριστική ΦΠΑ

1 σχόλιο:

  1. Αγαπητό tokerani, σας έχουμε στη λίστα με τα αγαπημένα μας. Εάν και εσείς επιθυμείται να μπούμε στη δική σας λίστα μπορείτε να το κάνετε.


    Φιλικά: Η ομάδα του katse-kala.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή