Τρίτη, 9 Μαρτίου 2010

Παραλύουν ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας την Πέμπτη

Εντείνονται οι αντιδράσεις των συνδικάτων για τα σκληρά οικονομικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση προκειμένου να μειωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα. Για δεύτερη φορά σε διάστημα λιγότερο του ενός μήνα, ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας θα βάλουν… λουκέτο. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία την Πέμπτη, όμως οι κινητοποιήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει.

Έως την Τρίτη θα είναι κλειστές οι Εφορίες της χώρας, ενώ δίωρες στάσεις εργασίας, από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιούν μέχρι και την Παρασκευή, 12 Μαρτίου, οι δικαστικοί υπάλληλοι σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.
Μέχρι και την Πέμπτη θα μείνουν κλειστοί οι ΧΥΤΑ. Οι εργαζόμενοι στους δήμους (ΠΟΕ-ΟΤΑ) θα πραγματοποιήσουν 4ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 10 Μαρτίου από τις 11:00 έως το τέλος του ωραρίου.
Κινητοποιήσεις για την περικοπή του 13ου και 14ου μισθού και των επιδομάτων προγραμματίζουν και οι αστυνομικοί. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων αποφάσισε να πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη ΓΑΔΑ την Πέμπτη 11 Μαρτίου και ώρα 18:00.
Αντιδρώντας στην απόφαση για την εγκατάσταση μεμονωμένων ταμειακών μηχανών χωρίς το ηλεκτρονικό σύστημα έλεγχου των εισροών - εκροών που προτίθεται, να επιβάλει το υπουργείο Οικονομικών, οι βενζινοπώλες αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία για τις 18 Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου