Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2010

Απεργία με μεγάλες πορείες - Μπλοκαρισμένο το κέντροΣτην Πατησίων η πορεία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Συγκεντρώθηκαν στο Πεδίο του Άρεως. Κλειστή η κάθοδος της Λ. Αλεξάνδρας στο ύψος της πλατείας, με τα αυτοκίνητα να οδηγούνται προς τη Μαυροματαίων. Μέλη του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν προσυγκεντρώσεις σε διάφορά σημεία της Αθήνας πριν όλοι μαζί κατευθύνούν στην πλατεία Ομονοίας. Από εκεί, μέσω της Σταδίου, ξεκίνησε η πορεία. Λίγο πριν από τις 12:30 η κεφαλή της πορείας έφτασε στα προπύλαια.

Μεγάλη η συμμετοχή στην πορεία του ΠΑΜΕ. Η Σταδίου από την Ομόνοια έως το Σύνταγμα και η Πανεπιστημίου από τα Προπύλαια ως την Ομόνοια έχουν κατακλειστεί από κόσμο που μετέχει στην πορεία του ΠΑΜΕ. Ολοκληρώνεται σε λίγο ή πορεία.
Η νέα απεργία αποτελεί το αποκορύφωμα των κινητοποιήσεων που έχουν ήδη ξεκινήσει τα συνδικάτα αντιδρώντας στα μέτρα λιτότητας που έλαβε η κυβέρνηση προκειμένου να μειωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα. Παραλύουν ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας, απεργούν οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς, στον ΟΣΕ και οι δημοσιογράφοι. Προκειμένου να εξυπηρετηθούν όσοι θα μεταβούν στην πορεία, οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ θα διακόψουν τις κινητοποιήσεις τους από τις 10:00 έως τις 16:00.
Χάος αναμένεται να προκληθεί στα αεροδρόμια λόγω της απεργίας που πραγματοποιούν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Μετ' εμποδίων οι συναλλαγές με τις τράπεζες καθώς απεργούν και οι τραπεζικοί υπάλληλοι. Στις κινητοποιήσεις μετέχουν η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία και οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ.
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, οι υπηρεσίες πρόνοιας και το ΕΚΑΒ.
Επίσης στην απεργία συμμετέχει και η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.
Στην απεργιακή μάχη και οι αστυνομικοί, διαμαρτυρόμενοι για την περικοπή του 13ου, 14ου μισθού και των επιδομάτων. Στις 18:00 το απόγευμα της Πέμπτης θα συγκεντρωθούν έξω από τη ΓΑΔΑ.
Κλειστές για έκτη ημέρα θα παραμείνουν οι χωματερές, δίωρες στάσεις εργασίας 10:00-12:00 μέχρι και την Παρασκευή πραγματοποιούν οι δικαστικοί υπάλληλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου