Τρίτη, 16 Μαρτίου 2010

«Είδος πολυτελείας»...η βενζίνη


Σε «είδος πολυτελείας» μεταβάλλεται η βενζίνη, σύμφωνα και με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι πριν ακόμη τεθεί σε ισχύ ο αυξημένος συντελεστής ΦΠΑ στα καύσιμα η μέση τιμή της αμόλυβδης την προηγούμενη εβδομάδα σημείωνε νέα αύξηση 2,5 λεπτών ανά λίτρο.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τις εβδομαδιαίες τιμοληψίες του ΥΠΕΚΑ η μέση τιμή της αμόλυβδης διαμορφώθηκε την Παρασκευή στο 1,394 ευρώ, από 1,369 την προηγούμενη εβδομάδα. Στο ίδιο διάστημα η τιμή χονδρικής ακρίβυνε κατά 0,8 λεπτά (από 1,314 σε 1,322 ευρώ) και η τιμή διυλιστηρίου κατά 1,5 λεπτά (από 1,257 σε 1,272 ευρώ).
Με βάση τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η τιμή της αμόλυβδης στη χώρα μας είναι η τρίτη ακριβότερη στην ΕΕ. Ακριβότερες από την Ελλάδα είναι μόνο η Ολλανδία και η Δανία ενώ αμέσως φθηνότερη είναι η Γερμανία.
Οι τιμές την Τρίτη, σύμφωνα με το παρατηρητήριο του υπουργείου, κυμαίνονται για την αμόλυβδη από 1,146 η φθηνότερη (στα Γρεβενά), μέχρι 1,65 ευρώ στη νομαρχία Πειραιά.
Η υπουργός Οικονομίας κα Λούκα Κατσέλη δήλωσε τη Δευτέρα ότι σε συνεργασία με τα υπουργεία Ενέργειας Οικονομικών έχει ζητηθεί εισήγηση από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας "προκειμένου να ληφθούν όλα τα μέτρα για την πάταξη των αδικαιολόγητων αυξήσεων, όπου αυτές παρατηρούνται".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου