Σάββατο, 13 Μαρτίου 2010

Νέος γύρος πολέμου ΟΤΕ - ΕΕΤΤ

Με "σκεπτικισμό" αντιμετώπισε η ΕΕΤΤ την απόφαση του ΟΤΕ να αναβαθμίσει τις ταχύτητες σε οικιακούς πελάτες και πελάτες λιανικής και χονδρικής κι έτσι έθεσε σε δημόσια διαβούλευση την απόφαση του ΟΤΕ.

Ο ΟΤΕ αυξάνοντας τις ταχύτητες δεν θα προχωρήσει σε αύξηση των τιμών δίνοντας την ευκαιρία τόσο στους δικούς του πελάτες όσο και στους ανταγωνιστές (μέσω χονδρικής) να απολαμβάνουν ακόμα μεγαλύτερες ταχύτητες. Όμως η ΕΕΤΤ ζητά δημόσια διαβούλευση καθυστερώντας την εφαρμογή των μεγαλύτερων ταχυτήτων.
Για "διαδικασία που ακολουθείται σε κάθε αλλαγή της εμπορικής πολιτικής του ΟΤΕ που επηρεάζει τους παρόχους" κάνει λόγο η ΕΕΤΤ αναφερόμενη στη δημόσια διαβούλευση.
Η ΕΕΤΤ σε παρόμοιες τις περιπτώσεις μπορεί να κάνει διαβούλευση ή να την παρακάμψει.
Αυτή τη φορά η Επιτροπή επέλεξε να κάνει δημόσια διαβούλευση για να δώσει βήμα στους εναλλακτικούς παρόχους να εκφράσουν τις απόψεις τους για το αν η κίνηση του ΟΤΕ τους ζημιώνει.
Σημειώνεται ότι ο ΟΤΕ μειώνει και τις τιμές λιανικής δίνοντας ευκαιρία στους καταναλωτές για ακόμα χαμηλότερες τιμές.
Η ΕΕΤΤ αναφέρθηκε και στην απόφαση του ΟΤΕ να δημοσιοποιήσει ανακοίνωση προς τα μέσα ενημέρωσης και έκανε λόγο για παράτυπη και βιαστική ανακοίνωση του ΟΤΕ που εκβιάζει την απόφασή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου