Σάββατο, 6 Μαρτίου 2010

Συνελήφθησαν να κάνουν graffiti σε τουλάχιστον τρία βαγόνια


«Ζωγράφισαν» βαγόνια του Μετρό στο Μιλάνο και φωτογράφισαν το «έργο» τους, σκοπεύοντας να το δημοσιεύσουν στο You Tube.

Ο λόγος για τέσσερις Έλληνες, ηλικίας από 22 έως 25 χρόνων, οι οποίοι συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω από τους Ιταλούς αστυνομικούς, που έσπευσαν στο σημείο μετά από κλήση που δέχτηκαν από τους υπαλλήλους της εταιρείας ιδιωτικής φύλαξης του Μετρό.
Οι νεαροί είχαν μαζί τους δύο ψηφιακές κάμερες και μια φωτογραφική μηχανή, με τις οποίες απαθανάτιζαν τη δράση τους. Σύμφωνα με τις ιταλικές Αρχές, έκαναν graffiti σε τουλάχιστον τρία βαγόνια, χρησιμοποιώντας 54 μπουκαλάκια σπρέι.
Οι δύο νεαροί κατηγορούνται για πρόκληση φθορών, αλλά, όπως προβλέπει και το σχετικό πρόστιμο του Δήμου Μιλάνου γι' αυτές τις περιπτώσεις, θα πρέπει -εκτός των άλλων- να καταβάλουν και 500 ευρώ έκαστος.
Σύμφωνα με τα ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης, οι τέσσερις συλληφθέντες σκόπευαν να επιστρέψουν την ίδια μέρα στην Ελλάδα και να «ανεβάσουν» στο You Tube τις εικόνες που τράβηξαν στο εσωτερικό του σταθμού Ματσιακίνι του Μιλάνου.
«Ο δήμος της ιταλικής συμπρωτεύουσας -σημειώνει η δημόσια τηλεόραση RAI- τα τελευταία τρία χρόνια έχει δαπανήσει 26 εκατ. ευρώ στην επιχείρηση καθαρισμού της πόλης από τα graffiti, και είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος στο όλο θέμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου