Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010

Λίγο ακριβές οι ντομάτες στο Facebook

Με το ποσό των 1.400 ευρώ φόρτωσε την πιστωτική κάρτα των γονιών του ένας 12χρονος Βρετανός προκαλώντας πολλαπλά εγκεφαλικά στη μητέρα του.
Η γυναίκα ανακάλυψε ότι ο γιος της είχε ξοδέψει τις δικές του οικονομίες στο παιχνίδι και είχε χρησιμοποιήσει και την πιστωτική της κάρτα για να πληρώσει το λογαριασμό.
Το Farmville, ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια στο Facebook, επιτρέπει στους παίκτες να δημιουργήσουν μια διαδικτυακή φάρμα και να την καλλιεργήσουν.
Οι χρεώσεις που έγιναν θα ισχύσουν κανονικά καθώς το Facebook και η δημιουργός του παιχνιδιού Zynga δήλωσαν ότι δεν μπορούν να ακυρώσουν τις χρεώσεις καθώς ο γιος της γυναίκας ήταν μέσα στο σπίτι.
Συμβούλεψαν την γυναίκα να χρησιμοποιεί κωδικό για την πρόσβαση στον υπολογιστή και να φυλάει καλύτερα την πιστωτική της κάρτα ενώ διέγραψαν το λογαριασμό του παιδιού από το παιχνίδι.
Η τράπεζα της γυναίκας, HSBC, δήλωσε ότι μπορεί να υπάρξει αποζημίωση μόνο αν η γυναίκα καταγγείλει το γιο της στην αστυνομία για κλοπή της πιστωτικής κάρτας, κάτι όμως που δεν γίνεται, πολύ περισσότερο που το παιδί είναι μόλις 12 ετών.
Αν και η γυναίκα δεν κατηγορεί παρά το γιο της για τις χρεώσεις, ωστόσο θεωρεί λογικό να υπάρξει ένα σύστημα προστασίας των καταναλωτών για παρόμοιες περιπτώσεις.
Σύμφωνα με την HSBC, αν η κάρτα είχε χρησιμοποιηθεί για παιχνίδι σε καζίνο, θα είχε ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός ασφαλείας της τράπεζας και η γυναίκα θα είχε ειδοποιηθεί όμως η χρήση στο Facebook δεν προκάλεσε τις υποψίες της τράπεζας αν και το ποσό είχε φτάσει τα 1.400 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου