Πέμπτη, 13 Μαΐου 2010

Δρακόντεια μέτρα κατά της φοροδιαφυγής.

Από την 1η Ιουνίου το ΣΔΟΕ θα επιβάλλει επιτόπου τα αυξημένα πρόστιμα σε όσους δεν κόβουν αποδείξεις. Διασταύρωση εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων. Μαζικές αντικαταστάσεις των εφόρων που δεν πέτυχαν στόχους
Καθημερινά «λουκέτα» σε καταστήματα, γραφεία, ιατρεία που εντοπίζονται να φοροδιαφεύγουν, ηλεκτρονικό έλεγχο στα εισοδήματα και τα περιουσιακά στοιχεία 400.000 ελεύθερων επαγγελματιών, δημοσιοποίηση μεγάλων υποθέσεων φοροδιαφυγής και ενδεχομένως ονομάτων φοροφυγάδων, «ξήλωμα» εφόρων αλλά και ίδρυση οικονομικής αστυνομίας, είναι τα μέτρα που επιστρατεύει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή απαντώντας στην απαίτηση των πολιτών να πληρώσουν αυτοί που πλούτισαν σε βάρος του ελληνικού λαού.
Τα πρώτα λουκέτα
Στο πλαίσιο αυτό, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να μπουν τα πρώτα «λουκέτα» σε δεκάδες επώνυμα κέντρα διασκέδασης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που εντοπίστηκαν να μην κόβουν αποδείξεις, ενώ με αναστολή της άδειας λειτουργίας των ιατρείων τους απειλούνται και μεγαλογιατροί του Κολωνακίου που δηλώνουν στην εφορία εισοδήματα «φτώχειας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου