Σάββατο, 9 Οκτωβρίου 2010

Η «Κάρτα του Πολίτη», ο Αντίχριστος και το barcode

Μέρες του 2000 με τον ανένδοτο που είχε κηρυχθεί κατά των νέων ταυτοτήτων στις οποίες δε θα αναγραφόταν το θρήσκευμα αναβιώνουν στο διαδίκτυο από αντιδρώντες στην έκδοση της «Κάρτας του Πολίτη» που εξήγγειλε η κυβέρνηση.

Οι προφητείες του Ιωάννου στην Αποκάλυψη, τα barcodes και το 666 αποτελούν τα βασικά επιχειρήματα εκείνων που δηλώνουν ότι δε θα την παραλάβουν, ενώ σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο το πρωί στην πλατεία Συντάγματος καλούν για το ίδιο θέμα τα μέλη της Κίνησης ενάντια στην Κάρτα Πολίτη.
Η βάση της διαβούλευσης που ξεκίνησε τις τελευταίες μέρες είναι δύο κείμενα που υπογράφονται από τον αρχιμανδρίτη Σαράντο Σαράντο και την «Πρωτοβουλία Αντιρρησιών Ορθόδοξης Συνείδησης». Τα μέλη της «Πρωτοβουλίας», αφού συσχετίζουν άμεσα την «Κάρτα του Πολίτη» με το σύμβολο του Αντίχριστου 666, ζητούν από την Πολιτεία να βρει μία εναλλακτική λύση, «...για όσους διαφωνούμε με τις ηλεκτρονικές ταυτότητες θεωρώντας μας ως αντιρρησίες συνείδησης», ενώ προτρέπουν όλους όσοι συντάσσονται με τις απόψεις αυτές να αρνηθούν την παραλαβή της κάρτας. Το κείμενο μέχρι την Παρασκευή είχε συγκεντρώσει 11.150 υπογραφές (www.promitheasblog.com). Το κείμενο του αρχιμανδρίτη Σαράντου Σαράντου, που απευθύνεται στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, όπως δημοσιεύεται στο orthodox-watch.blogspot.com, αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «... ένας νέος ''μοναδικός κωδικός πελάτη'', συνδυασμένος με το ψηφιακό σύστημα ΕΑΝ-13..», το οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο, περιέχει «το δυσώνυμο αριθμό 666...». Ο π. Σαράντος σημειώνει ακόμη ότι επιβάλλεται μία δυναμική αντίδραση, «διότι η παραλαβή του αριθμού του Αντίχριστου σημαίνει άρνηση του Χριστού και σύνταξή με τον διάβολο...».
Περί Αποκαλύψεως...
Η συζήτηση διευρύνεται σε πολλά blogs. Ενδιαφέρον έχει και ο διάλογος μεταξύ αναγνωστών της ιστοσελίδας egolpio.wordpress.com σχετικά με το αν ο Ιωάννης στην «Αποκάλυψη» προφητεύει την Κάρτα του Πολίτη: «Ο Ιωάννης προφητεύει το χάραγμα με το 666. Από το χάραγμα στο μέτωπο ή το δεξί χέρι μέχρι τις κάρτες νομίζω ότι έχει απόσταση. Αλλωστε, οι προφητείες της Γραφής εκπληρώνονται πάντα κατά γράμμα και όχι στο περίπου...», γράφει κάποιος, ενώ άλλος αναγνώστης εξηγεί: «...το σημάδι θα είναι στο δεξί χέρι ή στο μέτωπο και όχι στο αριστερό χέρι ή σε χαρτί ή σε κάρτα κ.λπ., δηλ. επί του σώματος και όχι μέσα σε μια τσέπη...».
Προβληματισμούς για την «Κάρτα του Πολίτη» εξέφρασαν και αρκετοί μητροπολίτες, ανάμεσά τους οι Θεσσαλονίκης, Μεσογαίας και Αιτωλίας. Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Ανθιμος, από άμβωνος είχε διερωτηθεί την προηγούμενη Κυριακή: «Αν θα χάσουμε την κάρτα κάπου, η αναπλήρωση θα γίνει με έναν ηλεκτρονικό σχηματισμό που θα γίνει επί του δέρματός μας, για να μπορέσουν να αναπληρώνουν την απουσία αυτής της Κάρτας. Τι είναι αυτά, είναι γνήσια; Είναι φιλελληνικά; Είναι ορθόδοξα; Ποιοι τα σκέφτηκαν; Ποιοι τα επιβάλλουν; Τόσο πρέπει πλέον να προσκυνήσουμε την παγκοσμιοποίηση;». Χτες, πάντως, ανακοίνωση της Συνόδου της Ιεραρχίας ανέφερε ότι «μελετά με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, ζητήματα που ενδέχεται να κρύβουν κινδύνους αλλοιώσεων και αλλοτριώσεων της πίστεως ή της εθνικής και κοινωνικής μας ζωής, όπως η Κάρτα του Πολίτη, θέματα που αφορούν τη διδασκαλία των Θρησκευτικών, της Ιστορίας και της γλώσσης στα σχολεία, το μεταναστευτικό και άλλα, προκειμένου συντόμως να καταθέσει τις απόψεις της στα αρμόδια όργανα της Πολιτείας και να ενημερώσει το λαό του Θεού». Φήμες που «δεν συνάδουν με τα όσα πρέσβευε εν ζωή» ο Γέρων Παΐσιος, χαρακτηρίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Ορους, «ρεπορτάζ» ΜΜΕ και διαδόσεις που φέρουν το Γέροντα να εμφανίζεται σε μοναχούς και να προαναγγέλλει πόλεμο στην Ελλάδα!
Έγραψε:ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΠΑΚΑΛΙΔΟΥ απο http://www.agelioforos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου