Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2010

Ο Φάκελος της Κύπρου παραμένει ερμητικά κλειστός!

Ο Φάκελος της Κύπρου παραμένει ερμητικά κλειστός!

Η συζήτηση στη Βουλή των Ελλήνων υπό την προεδρία ενός έντιμου πολιτικού του Μεσολογγίτη Χρήστου Μπασαγιάννη, ουσιαστικά [λόγο πιέσεων;] ασχολήθηκε με τα δευτερεύοντα,
Αυτή τη στιγμή στην Κύπρο γίνεται μια έρευνα. Θα αποδώσει;
Ο Νέστωρ της δημοσιογραφίας Ηλίας Δημητρακόπουλος, ο οποίος έχει αφιερώσει τη ζωή του στην ανεύρεση της αλήθειας έχει καταθέσει;
Ο Κισιγγερ θα καταθέσει;;;
Οι τούρκοι είναι αντίπαλοί μας αλλά έχουν το θάρρος να λένε πολλές αλήθειες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η έρευνα που έκαναν για τη βύθιση του Κοτσαντεπε όπου ομολογούν ότι για να προστατέψουν άλλα δύο τους πλοία που βάλλονται από την τούρκικη πολεμική αεροπορία κατέρριψαν 19[ΔΕΚΑ ΕΝΝΕΑ] δικά τους πολεμικά αεροσκάφη…
Έγραψε λοιπόν προχθές η Μιλλιετ [εφημερίδα ΤΟ ΠΑΡΟΝ,22/8/2010,σελ.15] για τον θάνατο Ιωαννίδη.
«Πέθανε ο άνθρωπος που αποβίβασε την Τουρκία στην Κύπρο»…….
Με δυο λέξεις είπαν τα πάντα..
Όμως για να μην είμαστε επιεικείς[το έχουμε δει κατ επανάληψη και αυτό..] στην προ του Ιωαννίδη χούντα θα υπενθυμίσουμε ότι η κερκόπορτα άνοιξε όταν μετά την τούρκικη προβοκάτσια στην Κοφινου το 1967 απεσύρθη κατά επαίσχυντο τρόπο η Μεραρχία που με συμφωνία με τον Μακάριο είχε στείλει ο Γεώργιος Παπανδρέου το 1964 και έτσι ουσιαστικά, η Κύπρος παρέμεινε απροστάτευτη και έρμαιο των ορέξεων της Τουρκίας [κάτι που επιδιώκουν σήμερα με το αίτημα τους για την αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου...].
Ο Καθηγητής Ευριπίδης Μπίλλης έχει αποδεδειχθεί χαλκέντερος στη συγκέντρωση στοιχείων για την Κυπριακή τραγωδία,
Για να μην εξακολουθούμε να πιστεύουμε στα ψέματα διαβάστε τον με τα συνημμένα του
Δημήτρης Αλευρομαγειρος
Από: E. BILLIS [mailto:eurigr@otenet.gr]Αποστολή: Wednesday, August 18, 2010 6:23 PM Θέμα: Μετά τον Θάνατο του τέως δικτάτορα Ιωαννίδη αξίζει να συνοψίσουμε με βάση τα διατιθέμενα στοιχεία, πως διαμορφώθηκε η προδοσία της Κύπρου.
Μετά τον Θάνατο του τέως δικτάτορα Ιωαννίδη αξίζει να συνοψίσουμε με βάση τα διατιθέμενα στοιχεία, πως διαμορφώθηκε η προδοσία της Κύπρου.
1. Το καλοκαίρι του 1973 συναντώνται στο Παρίσι ο <<εθνάρχης>> Καραμανλής με τον Κίσινγκερ (πρώτο συνημμένο) και συμφωνείται με διαμεσολαβητή τον Κίσινγκερ να <<επιτραπεί>> κάποια απόβαση των τούρκων στην Κύπρο για να καταλάβουν ένα μέρος της Κύπρου και <<να λυθεί>> το Κυπριακό.
Σας υπενθυμίζω ότι το 1957 ο Καραμανλής είχε στείλει στην Κύπρο πρόξενο τον διαβόητο Βλάχο, που με εντολές του <<έψαχνε>> να βρει ποια περιοχή να δοθεί στους τούρκους ως βάση (δεύτερο συνημμένο). Από τη στάση του <<εθνάρχη>>(πλήρης σιωπή) φαίνεται ότι ο <<εθνάρχης>> εκτέλεσε τις εντολές του Κίσινγκερ να μην υποβοηθηθεί και να σαμποταριστεί η προσπάθεια του Μαρκεζίνη να οδηγήσει τη χώρα ομαλά στη δημοκρατία (τρίτο συνημμένο παράγραφος 6 και 15 και παράγραφος 10 όπου ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος τοποτηρητής του<< εθνάρχη >> προέβη σε δηλώσεις…).
2. Άγνωστο πώς οι αμερικανοί πείθουν τον Ιωαννίδη να ανατρέψει τον Μαρκεζίνη (παράγραφος 13 τρίτου συνημμένου, επίσκεψη την 23/11/1973 στη Λάρισα του Αμερικανού πτέραρχου της Νοτιανατολικής Πτέρυγας του ΝΑΤΟ με έδρα τη Νάπολη και επιστροφή του στην Αθήνα το Σάββατο 24/11/1973, και παράγραφος 16, επίσκεψη την 25/11/1973 Κυριακή τα ξημερώματα στο ξενοδοχείο Χίλτον της Αθήνας του Αμερικανού πτεράρχου της Νοτιανατολικής Πτέρυγας του ΝΑΤΟ, όπου έμενε κάποιος Έλληνας στρατηγός. Ο Αμερικανός ακούστηκε να ρωτά τον Έλληνα: <> και παράγραφος 20 ίδιου τρίτου συνημμένου).
3. Αντικίνημα Ιωαννίδη την 25/11/1973 (παράγραφος 17 τρίτου συνημμένου).
4. Την 27/4/1973 ο Μπονάνος συναντάται (μυστικά) με τον τούρκο πρέσβη(παράγραφος 27 τρίτου συνημμένου).
5. Ο Τούρκος πρέσβης Γκουρούν πληροφορεί το Μαρκεζίνη κατά τη διάρκεια του γεύματος ότι ο στρατηγός Ντάβος βρίσκεται στη Σμύρνη, όπου συνομιλεί με Αμερικανούς και Τούρκους αξιωματικούς. (παράγραφος 36 τρίτου συνημμένου). Ως γνωστόν ο στρατηγός Ντάβος ήταν εκ των έμπιστων του <<εθνάρχη>>. Απαιτείται να ευρεθεί, αν και είναι σχεδόν βέβαιο, ότι συζητούσε με τους τουρκοαμερικάνους τις λεπτομέρειες της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.
6. 15/7/1974. Πραξικόπημα χούντας εναντίον του Μακαρίου. Ο Μακάριος διαφεύγει τη δολοφονία. Η Τουρκία υποδέχεται τα γεγονότα με χλιαρές δηλώσεις Ετσεβίτ και του Ισίκ ότι <<το θέμα αποτελεί εσωτερικήν υπόθεση των Ελλήνων>> και ότι <<πάντως, θα μεριμνήσει για τη μη υπονόμευση των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων και την αλλαγή του νομικού καθεστώτος της νήσου>> (παράγραφος 38 τρίτου συνημμένου).
Προφανώς η Τουρκία προσπαθούσε να παραπλανήσει. Με βάση τα ακλούθησαν τα γεγονότα όπου εξακριβώθηκε η προδοσία και η χωρίς αμφιβολία συμμετοχή σε συμφωνία με τους τούρκους των Μπονάνου και Αραπάκη, καθώς και από πολλά άλλα στοιχεία, κατά τη γνώμη μου η Τουρκία προσπαθούσε να παραπλανήσει τον Ιωαννίδη που φαίνεται δεν ήταν γνώστης της συμφωνημένης απόβασης των τούρκων στην Κύπρο. Αντίθετα πίστευε ότι <<θα πετύχει>> την Ένωση.
7. 20/7/1974. Η Κύπρος υφίσταται Τουρκική εισβολή και οι Τούρκοι με την ανοχή της χούντας, δημιουργούν προγεφύρωμα κοντά στην Κερύνεια (παράγραφος 41 τρίτου συνημμένου). Οι αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων, Μπονάνος, Αραπάκης και Παπανικολάου, δεν υπακούν στον Ιωαννίδη για απόκρουση των τούρκων(τέταρτο συνημμένο, πρόσφατη συνέντευξη Ιωαννίδη πριν πεθάνει).
Αποσύρουν τα ελληνικά υποβρύχια που βρισκόντουσαν σε θέση βολής από τα τουρκικά πλοία εισβολής, δεν στέλλουν αεροπλάνα (κατά τον Ιωαννίδη η Ελλάδα είχε υπεροπλία με μόλις παραληφθέντα αεροπλάνα), δίδουν εντολές να μην αποκρουστούν οι τούρκοι με διάλυση του μικρού προγεφυρώματος και με συνεννόηση με τους αμερικανούς καλούν τον <<εθνάρχη>> να <<ελευθερώσει>> την Ελλάδα.
8. Ο <<εθνάρχης>> Καραμανλής συνομιλεί με τον Κίσινγκερ (πρώτο συνημμένο)και του επισημαίνει ότι οι τούρκοι παραβαίνουν τα συμφωνηθέντα. Πλην όμως, ενώ όταν ανέλαβε μπορούσε με εντολές του να διαλυθεί το μικρό προγεφυρωμάτων τούρκων, <<τηρεί πιστά>> την εκεχειρία και τους αφήνει ελεύθερους να αποβιβάσουν 40.000 στρατό και εκατοντάδες άρματα μάχης Μ47 και Μ48.
Έτσι επέρχεται η καταστροφή με προδοσία της Κύπρου.
9. Ο << εθνάρχης>> τιμά με ύψιστα αξιώματα τους, Βλάχο, Μπονάνο, Αραπάκη, Παπανικολάου και λοιπούς <<συνεργάτες>> τους. Δεν μπόρεσα να βρω πώς τίμησε το Συνταγματάρχη Ζαρκάδα που αναφέρει ο κ. Πάνος Ιωαννίδης ως τον υπαίτιο για την κατάληψη της Αμμοχώστου (προτελευταίο συνημμένο).
Λογικά από τα ανωτέρω συνάγεται ότι οι αμερικανοί <<χρησιμοποίησαν>> τον Ιωαννίδη για να ματαιώσουν την προσπάθεια του Μαρκεζίνη για ομαλή μετάβαση της χώρας στη δημοκρατία, με σκοπό πρώτα να αλωθεί η Κύπρος.
Σε τούτο είχαν συνεργούς τον <<εθνάρχη>> και την τότε στρατιωτική ηγεσία της χώρας που εκτέλεσε πιστά τις εντολές των αμερικανών να αφεθούν ελεύθεροι οι τούρκοι να καταλάβουν ότι είχε συμφωνηθεί σε άλλο επίπεδο(Καραμανλής – Κίσινγκερ, Ντάβος κτλ)Όλα δείχνουν ότι ο τέως δικτάτορας Ιωαννίδης ναι μεν παραπλανήθηκε κα χρησιμοποιήθηκε από τους αμερικανούς, αλλά δεν είχε μετάσχει στην συνομωσία ελεύθερης απόβασης των τούρκων στην Κύπρο και κατάληψης μέρους της Κύπρου. Βέβαια οι τούρκοι δεν τήρησαν τη συμφωνία, που ούτως ή άλλως θα ήταν κάτι παρόμοιο και κατέλαβαν <<εθνάρχη συναινούντος>>, το 40% της Κύπρου. Και το συμφωνηθέν να είχαν καταλάβει η κατάσταση σήμερα θα ήταν η ίδια.
Στο τελευταίο συνημμένο μπορείτε δείτε και την προδοσία και τις πράξεις άφθαστου ηρωισμού που συντελέστηκαν κατά την εισβολή των τούρκων στην Κύπρο τον Ιούλιο του 1974.
Μετά τα ανωτέρω τίθεται το ερώτημα. Ποιοι ήταν οι πραγματικοί υπεύθυνοι για τα δεινά του ελληνισμού της Κύπρου. Θα λογοδοτήσουν καμιά φορά έστω και μετά θάνατον;;
Ευριπίδης Μπίλλης
Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ
πηγή:www.votegreece.gr

Κατάντια!:0,9 ο βαθμός του τελευταίου εισακτέου σε ΤΕΙ και 2,3 σε ΑΕΙ

Κατάντια! Στη σημερινή εποχή, όπου απαιτείται η Ελλάδα να γυρίσει σελίδα βασιζόμενη στην Παιδεία -τον ισχυρότερο αναπτυξιακό πυλώνα κάθε αναπτυγμένης χώρας- στα ελληνικά πανεπιστήμια και ΤΕΙ εισήχθησαν υποψήφιοι με μέσο όρο κάτω από τη μονάδα. Ο πήχυς της υποβάθμισης στάθηκε στο 0,9, που ήταν ο βαθμός του τελευταίου εισακτέου στα ΤΕΙ και στο 2,3 του τελευταίου εισακτέου (ήταν περσινός απόφοιτος που απλώς εκμεταλλεύθηκε φέτος την κατάργηση της βάσης και εισήχθη χωρίς εξετάσεις!) στα πανεπιστήμια. Συνολικά, σε 114 τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ ο τελευταίος υποψήφιος είχε βαθμό ή μόρια πρόσβασης κάτω από τη βάση.

Η εικόνα αυτή, που εκθέτει διεθνώς τη χώρα και ενισχύει την απορία της κοινής γνώμης για τη λειτουργία άχρηστων ΑΕΙ με πολύ υψηλό κόστος, αποτελεί κόλαφο για την κυβέρνηση, η οποία από φέτος κατήργησε τη βάση του 10, που είχε καθιερωθεί το 2006, επί υπουργίας Μαριέττας Γιαννάκου.
Από την άλλη, οι «πολικές βαθμολογίες» δίνουν την ευκαιρία για να ξεκινήσουν μεταρρυθμίσεις. «Προχωράμε σε αλλαγές σε βάθος, σε θεσμική μεταρρύθμιση και χωροταξική αναδιάρθρωση στην ανώτατη εκπαίδευση. Το θέμα ετέθη την Τρίτη στο άτυπο υπουργικό συμβούλιο. Το κείμενο για τη διαβούλευση θα δοθεί στα τέλη Σεπτέμβρη. Θα υπάρξει περίοδος συζητήσεων με την πανεπιστημιακή κοινότητα, με τα Τεχνολογικά Ιδρύματα, με τους κοινωνικούς φορείς, με όλη την κοινωνία, γιατί το θέμα των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ δεν αφορά μόνο όσους συμμετέχουν σε αυτά. Και ο στόχος είναι στις αρχές της επόμενης χρονιάς να υπάρχει νομοθετική ρύθμιση» τόνισε χθες η υπουργός Παιδείας κ. Αννα Διαμαντοπούλου.
Ειδικότερα, από το 2014 θα εφαρμοσθεί νέο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Οι αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής θα συνδυαστούν με μεταρρύθμιση τόσο της ύλης όσο και των μαθημάτων στο λύκειο. Θα καθιερωθεί το Εθνικό Απολυτήριο, για την απόκτηση του οποίου οι τελειόφοιτοι θα συμμετέχουν σε εξετάσεις, αλλά στη διαμόρφωση του βαθμού του θα υπολογίζονται και οι επιδόσεις τους σε εργασίες. Με βάση το Εθνικό Απολυτήριο οι απόφοιτοι θα δηλώνουν τις σχολές ΑΕΙ στις οποίες επιθυμούν να εισαχθούν και κατόπιν θα συμμετέχουν σε πανελλαδικές εξετάσεις σε 4 μαθήματα (από 6 σήμερα) και με μικρότερη ύλη. Ταυτόχρονα, θα ενισχυθεί ο ρόλος των πανεπιστημίων στην επιλογή των εισακτέων. Σε όσες σχολές (κυρίως ΤΕΙ) οι αιτήσεις είναι λιγότερες από τις προσφερόμενες θέσεις, οι υποψήφιοι θα εισάγονται χωρίς εξετάσεις με μόνο κριτήριο το Απολυτήριο Λυκείου.
Του Αποστολου Λακασα

Τρίτη, 24 Αυγούστου 2010

Έκρηξη διαστημικού ηφαιστείου

Οι ηφαιστειακές εκρήξεις μπορούν να σπείρουν την καταστροφή στον πλανήτη μας αλλά και στο διάστημα, όπως απεικονίζεται σε μία καινούρια φωτογραφία του γαλαξία "Μ87". Η μαύρη τρύπα στο κέντρο του εν λόγω γαλαξία εκπέμπει διαρκώς ενεργειακά σωματίδια και αέρια σε τεράστιες ποσότητες. Το φαινόμενο το οποίο ονομάστηκε "διαστημικό υπερ-ηφαίστειο" από επιστήμονες, αποτρέπει την ανάπτυξη εκατομμυρίων νέων αστέρων και ουράνιων σωμάτων.

Η καινούρια αυτή φωτογραφία απεικονίζει τα σύννεφα αερίων σε μπλε χρώμα και τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα με κόκκινο. Υπό κανονικές συνθήκες τα θερμά αέρια θα συνέκλιναν προς το κέντρο του γαλαξία και εν τέλει θα μετατρέπονταν σε συμπαγή σώματα τα οποία θα ανέφλεγαν τη γέννηση καινούριων αστέρων.
Στο γαλαξία "Μ87", όμως, ο οποίος βρίσκεται περίπου 50 εκατομμύρια έτη φωτός μακρυά, οι εκκρίσεις ενεργειακών σωματιδίων από την μαύρη τρύπα στο κέντρο του γαλαξία δεν επιτρέπουν τη δημιουργία τέτοιων κοσμογονιών. Τα ενεργειακά ρεύματα αυτά επηρεάζουν τα κρύα αέρια κοντά στο κέντρο του γαλαξία κινούμενα με υπερηχητικές ταχύτητες, προκαλώντας έτσι ωστικά κύματα στην ατμόσφαιρα του γαλαξία. Όλα αυτά τα επηρεασμένα αέρια θα μπορούσαν να μετατραπούν σε εκατοντάδες εκατομμυρίων νέων αστέρων εάν το κοσμικό αυτό ηφαίστειο δεν τους έκλεβε την ευκαιρία.
Τελικά, σε γενικότερη εικόνα, οι τρομακτικές στιγμές που επηρέασαν ολόκληρο τον πλανήτη μας με την πρόσφατη έκρηξη του Ισλανδικού ηφαιστείου "Eyjafjallajokull", δεν μπορούν να συγκριθούν με την άλλοτε κοσμογονική και άλλοτε καταστροφική, απόλυτη δύναμη του σύμπαντος.
πηγή: ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Κυριακή, 15 Αυγούστου 2010

Σαλμονέλα κατά καρκίνου

Ιταλοί επιστήμονες ισχυρίζονται ότι το βακτήριο της σαλμονέλας μπορεί να καταπολεμήσει τον καρκίνο. Σύμφωνα με τους ερευνητές του πανεπιστημίου του Μιλάνο το εν λόγω βακτήριο έχει εξαιρετικά αποτελέσματα σε όγκους του δέρματος, που προκαλεί το θανατηφόρο μελάνωμα.

Η νέα μέθοδος δοκιμάστηκε σε ποντίκια και κάτι αντίστοιχο θα γίνει και στους ανθρώπους, από τον Μάιο του 2011.